After successfully completing the CAT 2016 sprint series, we are back with the SNAP 2016 sprint preparation series – GK 8 to boost your prep. This will continue for the last 10 days leading to SNAP 2016 and will cover almost all the question types that you need to know come the 18th of December.

SNAP 2016 sprint preparation series – GK 8


1. Who was awarded the Ballon d’Or 2016?

a) Lionel Messi
b) Xavi
c) Cristiano Ronaldo
d) Antoine Griezmann

2. When is the World Leprosy Day observed every year?

a) Octobe 1
b) June 17
c) March 25
d) January 30

3. Who is the CEO of NITI Aayog?

a) Nitin Gadkari
b) Arvind Panagariya
c) Amitabh Kant
d) Narendra Modi

4. Who acquired Alcatel-Lucent in 2016?

a) Nokia
b) Microsoft
c) Cisco
d) AT&T

5. Who won the 2016 Australian Open?

a) Angelique Kerber
b) Serena Williams
c) Johanna Konta
d) Agnieszka Radwańska

6. Satyavati Berera is the first woman in a Big 4 to hold the position of COO. Name the company.

b) EY
c) PwC
d) Deloitte Touche Tohmatsu

7. Who is the current Chairperson of Competition Commission of India?

a) Smita Jhingran
b) Devender Kumar Sikri
c) M. L. Tayal
d) U. C. Nahta

8. In which month did Urjit Patel become the Governor of Reserve Bank of India?

a) August 2016
b) September 2016
c) October 2016
d) July 2016

9. When was the Startup India campaign launched?

a) November 2015
b) December 2015
c) January 2016
d) February 2016

10. Who was awarded the Allan Border Medal in 2016?

a) Steve Smith
b) David Warner
c) Michael Clarke
d) Shane Watson

11. Who is the head coach of Indian cricket team?

a) Ravi Shastri
b) Sanjay Bangar
c) Anil Kumble
d) Duncan Fletcher

12. Who won the 2016 Canadian Grand Prix?

a) Sebastian Vettel
b) Lewis Hamilton
c) Valtteri Bottas
d) Daniel Ricciardo

13. Shankar Ghosh, who passed away in 2016, was associated with which musical instrument

a) Tabla
b) Flute
c) Sarangi
d) Santoor

14. Who is the current president of FIFA?

a) Issa Hayatou
b) Gianni Infantino
c) Sepp Blatter
d) João Havelange

15. Name the CEO of Flipkart

a) Binny Bansal
b) Sachin Bansal
c) Mukesh Bansal
d) None of these


1. C

2. D

3. C

4. A

5. A

6. C

7. B

8. B

9. C

10. B

11. C

12. B

13. A

14. B

15. A

What’s hot at Learningroots?

Crack MBA CET 2017 with CET toppers | TISS Mocks (6 mocks for Rs. 299 only) | 20 MBA CET 2017 mocks

You can follow the entire sprint series here: SNAP 2016 Sprint Preparation Series by Learningroots

Also, you can check out all the articles under the series by going to this page: SNAP 2016 Sprint Preparation Series Timetable

error: Content is protected !!
Subscribe to our Newsletter

Subscribe to our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from learningroots!

You have successfully subscribed! :)