After successfully completing the CAT 2016 sprint series, we are back with the SNAP 2016 sprint preparation series – GK 5 to boost your prep. This will continue for the last 10 days leading to SNAP 2016 and will cover almost all the question types that you need to know come the 18th of December.

SNAP 2016 sprint preparation series – GK 5

 

1. Identify the president of FICCI.

a) Rashesh Shah
b) Pankaj Patel
c) Harshavardhan Neotia
d) Jyotsna Suri

2. Which of the following institutions turned 100 years in February 2016?

a) Mahatma Gandhi University
b) Jawaharlal Nehru University
c) Dr. Babasaheb Ambedkar Technological University
d) Banaras Hindu University

3. Name the author of ‘Go Set a Watchman’.

a) Stephen King
b) Ernest Hemingway
c) Harper Lee
d) Virginia Woolf

4. Jean-Pierre Sauvage and Fraser Stoddart were awarded the Nobel Prize in 2016 for their work in which field?

a) Chemistry
b) Medicine
c) Physics
d) Literature

5. Name the founder of Paytm.

a) Vijay Sharma
b) Prathap Reddy
c) V. G. Siddhartha
d) Naveen Tewari

6. Who won the 2016 French Open – Women’s Singles?

a) Samantha Stosur
b) Serena Williams
c) Kiki Bertens
d) Garbiñe Muguruza

7. Identify the CEO of Capgemini India.

a) Srinivas Kandula
b) Ashok Vemuri
c) Aruna Jayanthi
d) Phaneesh Murthy

8. Pritzker Prize is awarded for achievements in which field?

a) Economics
b) History
c) Psychology
d) Architecture

9. Who was awarded the Song of the Year at 2016 Grammy Awards?

a) Bruno Mars
b) Adele
c) Mark Ronson
d) Ed Sheeran

10. Who was awarded the 2015 Jnanpith Award?

a) Bhalchandra Nemade
b) Raghuveer Chaudhari
c) Ravuri Bharadhwaja
d) Kedarnath Singh

11. Who resigned as Editor-in-Chief of Times Now in 2016?

a) Ravish Kumar
b) Vikram Chandra
c) Menaka Doshi
d) Arnab Goswami

12. Who has the most followers on Twitter (December 2016)?

a) Barack Obama
b) Taylor Swift
c) Katy Perry
d) Justin Bieber

13. Who is the richest Indian according to the Forbes 100 Richest Indians list 2016?

a) Dilip Shanghvi
b) Mukesh Ambani
c) Lakshmi Mittal
d) Azim Premji

14. Who was the TIME person of the year 2015?

a) Pope Francis
b) Angela Merkel
c) Ebola fighters
d) Donald Trump

15. Who won the 2016 Under-19 Cricket World Cup?

a) South Africa
b) India
c) West Indies
d) Australia

What’s hot at Learningroots?

Crack MBA CET 2017 with CET toppers | TISS Mocks (6 mocks for Rs. 299 only) | 20 MBA CET 2017 mocks

Solutions:

1. b

2. d

3. c

4. a

5. a

6. d

7. a

8. d

9. d

10. b

11. d

12. c

13. b

14. b

15. c

What’s hot at Learningroots?

Crack MBA CET 2017 with CET toppers | TISS Mocks (6 mocks for Rs. 299 only) | 20 MBA CET 2017 mocks

You can follow the entire sprint series here: SNAP 2016 Sprint Preparation Series by Learningroots

Also, you can check out all the articles under the series by going to this page: SNAP 2016 Sprint Preparation Series Timetable

Subscribe to our Newsletter

Subscribe to our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from learningroots!

You have successfully subscribed! :)

error: Content is protected !!