After successfully completing the CAT 2016 sprint series, we are back with the SNAP 2016 sprint preparation series – GK 10 to boost your prep. This will continue for the last 10 days leading to SNAP 2016 and will cover almost all the question types that you need to know come the 18th of December.

SNAP 2016 sprint preparation series – GK 10

1. When is United Nations Day celebrated?

a) 14 August
b) 24 October
c) 14 November
d) 24 September

2. Who won the 2016 Kabaddi World Cup?

a) Thailand
b) Iran
c) India
d) South Korea

3. Oliver Hart & Bengt Holmström were awarded which prize in 2016?

a) Nobel Prize in Physics
b) Nobel Prize in Chemistry
c) Nobel Prize in Medicine
d) Nobel Prize in Economics

4. Who is the Chief Minister of Jammu and Kashmir?

a) Omar Abdullah
b) Ghulam Nabi Azad
c) Mehbooba Mufti
d) Mufti Mohammad Sayeed

5. Who is the current Chief of the Air Staff of the Indian Air Force?

a) Fali Homi Major
b) Arup Raha
c) Pradeep Vasant Naik
d) Anil Kumar Browne

6. Who is the Chairperson of State Bank of India?

a) Chanda Kochhar
b) Naina Lal Kidwai
c) Arundhati Bhattacharya
d) Usha Ananthasubramanian

7. Who was given the PGA Player of the Year in 2016?

a) Emiliano Grillo
b) Dustin Johnson
c) Jordan Spieth
d) Daniel Berger

8. Who among the following was not a poet?

a) Akbar Kakkattil
b) Nida Fazli
c) O. N. V. Kurup
d) Akbar Ali

9. Who among the following was awarded Ramon Magsaysay Award in 2016?

a) Thodur Madabusi Krishna
b) Shantha Sinha
c) Nileema Mishra
d) Prakash Amte

10. Who won the best lyricist award at the 61st Filmfare Awards?

a) Amitabh Bhattacharya
b) Gulzar
c) Irshad Kamil
d) Varun Grover

11. When is the World Food Day celebrated?

a) July 15
b) October 16
c) September 10
d) March 23

12. Who was chosen as TIME person of the year 2016?

a) Narendra Modi
b) Vladimir Putin
c) Donald Trump
d) Mark Zuckerberg

13. Walter Isaacson has written biographies of all of the following except

a) Benjamin Franklin
b) Richard Nixon
c) Albert Einstein
d) Steve Jobs

14. Who is the CEO and MD of Infosys?

a) S Gopalakrishnan
b) S.D. Shibulal
c) Nandan Nilekani
d) Vishal Sikka

15. In 2015, who agreed to buy the Financial Times from Pearson for $1.32 billion?

a) London Stock Exchange
b) The Nikkei
c) New York Stock Exchange
d) NASDAQ

Solutions:

1. B

2. C

3. D

4. C

5. B

6. C

7. B

8. A

9. A

10. C

11. B

12. C

13. B

14. D

15. B

What’s hot at Learningroots?

Crack MBA CET 2017 with CET toppers | TISS Mocks (6 mocks for Rs. 299 only) | 20 MBA CET 2017 mocks

You can follow the entire sprint series here: SNAP 2016 Sprint Preparation Series by Learningroots

Also, you can check out all the articles under the series by going to this page: SNAP 2016 Sprint Preparation Series Timetable

Subscribe to our Newsletter

Subscribe to our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from learningroots!

You have successfully subscribed! :)

error: Content is protected !!